10

De vijf meest gebruikelijke fouten met betrekking op Social media.

  1. Geen Social media strategie.

Organisaties zonder een Social media plan zullen bijna nooit een effectieve boodschap kunnen afleveren aan de klanten. Begin altijd met het maken van een effectieve Social media strategie.

  1. Teveel accounts op teveel Social media kanalen.

Vaak maken bedrijven te snel accounts aan op teveel Social media kanalen. Hierdoor krijg je vaak gescheiden kanalen die geen aansluiting op elkaar hebben. Doormiddel van Social media accounts die posts bevatten die ouder zijn dan een paar maanden of soms zelfs jaren straal je uit dat jouw organisatie zich nog niet goed georganiseerd heeft. Het is belangrijk om als aller eerst je focus te leggen op één of  twee Social media kanalen. Vanuit daar kan je altijd beginnen met het nadenken om meerdere platformen in gebruik te nemen.

  1. Teveel gepraat over alleen het merk.

Delen van het werk van anderen is helemaal niet erg. Sterker nog velen van je volgers zullen het juist heel erg waarderen. Laat je volgers weten dat jij bereid bent om goed te communiceren en anderen te helpen. Op die manier zullen je volgers vaker deelnemen aan jouw activiteiten en sterker nog ze zullen misschien wel hun eigen ideeën met jouw delen.

  1. Gebruik van teveel hashtags.

Er is geen twijfel over het feit dan hashtags op Social media platforms een hele grote invloed kunnen hebben op de zichtbaarheid van jouw organisatie op Social media. Om dit te bereiken is het wel belangrijk dat je niet teveel hashtags gebruikt. Zorg ervoor dat de hashtags die jij gebruikt relevant zijn met de post.

  1. Het negeren van het “sociale” aspect van Social media.

Het is belangrijk dat je bereid bent om te reageren op de vragen die je krijgt van je volgers. Je volgers moeten het gevoel krijgen dat ze aan het communiceren zijn met echte mensen en niet met robots. Het is niet noodzakelijk om echt op elke comment te reageren maar door het reageren op je volgers bouw je vertrouwen op.

Gratis adviesrapport

Benieuwd naar verbeterpunten in uw online marketing? Laat het ons weten en wij sturen u een gratis adviesrapport! Geef bij ‘keywords’ aan op welke 3 termen u graag gevonden wilt worden in zoekmachines.