10

Google Chrome gaat “foute reclame” weren.

Vanaf volgend jaar gaat Google op haar eigen webbrowser Google Chrome zogenoemde “foute advertenties” weren. Over het algemeen is dat reclame met geluid en beeld die het volledige beeld in beslag nemen.

Wel zullen de advertenties die in de ogen van de coalation for better ads acceptabel zijn gewoon worden getoond. De Coalation for better ads is een branchevereniging op het gebied van online adverteren. Ook heeft deze brede branchevereniging onlangs nog opgeroepen om te stoppen met irritante advertentieformaten. Autoplay video, popups en paginavullende scrollovers zorgen voor toenemend gebruik van Adblockers, zo waarschuwde coalition for better ads. Ook “foute” advertenties die door Google zelf is ingekocht kan worden geblokkeerd.

vorig jaar zijn op maar liefst 615 miljoen pc’s of mobiele apparaten Adblockers geïnstalleerd. Dat is 30 procent meer dan een jaar eerder.

Gratis adviesrapport

Benieuwd naar verbeterpunten in uw online marketing? Laat het ons weten en wij sturen u een gratis adviesrapport! Geef bij ‘keywords’ aan op welke 3 termen u graag gevonden wilt worden in zoekmachines.